Limbajul Succesului

3 iun.

Sunt oameni care sunt fericiți, care au succes, au bogăție și tot ceea ce își doresc. Am studiat mult subiectul succesului și am constatat că există o diferență fundamentală de percepție între oamenii care au succes și cei care au mai puțin succes.

Succesul este o călătorie pe care o începi sau nu. Primul pas începe de la fiecare din noi. Mulți oameni decid să nu începă această călătorie, iar acești oameni constituie majoritea. Da, succesul este o călătorie, iar prima frână poți fi chiar tu, gândurile și vorbele tale. Sunt uimit cum mulți oameni se autosabotează spunând: ”nu pot”, ”e prea greu”, “este imposibil”, “nu voi putea niciodată”, “nu este realist”, “nu am nevoie”, “m-aș chinui prea mult”, “este dificil”, “durează prea mult” etc. Astfel, călătoria lor către succes se oprește înainte de a începe. Practic, pentru acești oameni succesul devine ceva imposibil de atins, ceva care face parte dintr-o altă lume. Ușor, apre invidia și victimizarea. Este un joc acesta și anume, al insuccesului, este lumea oamenilor fără succes.

Poți să te decizi însă să începi o călătorie a succesului, poți să faci un pas sau mai mulți. Fiecare om este ceea ce este datorită alegerilor pe care le face. Poți să alegi să ai succes sau poate nu. Poți să spui însă că nu este o alegere, ci este ceva care ține mai mult de noroc sau de relații, iar în acest fel cu siguranță faci un pas înapoi către drumul insuccesului.

Sucesul este o alegere, o alegere să pornești sau nu în această călătorie. Nu spun că această călătorie este ușoară sau că nu trebuie să depui nici un efort. Poți ajunge pe un munte numai dacă te hotărăști să-l urci. Poți să decizi la poalele lui că este prea greu sau că nu merită efortul sau satisfacția și vei juca cu subtilitate deplină jocul victimizării. Studiază-te puțin și fii atent la cuvintele pe care le folosești. Cuvintele devin gânduri, iar gândurile pot deveni fapte. Întreabă-te dacă în limbajul tău obișnuit apar des cuvinte sau expresii precum: pot, vreau, mă văd un om de success, îmi asum riscurile, îmi asum resposabilitățile, îndrăznesc să visez, să vedem ce opțiuni avem, să căutăm noi soluții, să sperăm, să gândim pozitiv, să facem tot posibilul, nimic nu este imposibil. Sunt asemenea cuvinte în limbajul tău? Poți să alegi să le introduci în vocabularul tău și în gândurile tale.

Poate ți se pare greu de crezut că limbajul tău poate fi ușa care duce către succes. Orice cuvânt pe care-l spui se transformă într-un gând care te sprijină sau poate te blochează. Folosind un limbaj al succesului îți ajuți gândurile tale să capete o anumită direcție, aceea favorabilă ție. Influența cuvintelor este de cele mai multe ori procesată la nivel inconștient și tot inconștient ele îți influențează viața și ceea ce faci. De multe ori ai o problemă la care te gândești și nu găsești o soluție. La nivel conștient dai problema sau întrebarea la o parte, însă inconștientul tău procesează în continuare astfel că uneori pot să treacă și zile până când, ca din senin, îți revine în minte problema respectivă cu tot cu soluție. Conștientul nostru procesează maxim +/- 7 operațiuni pe secundă, astfel că multe dintre cuvinte merg direct în inconștient, la fel ca și multe dintre amintiri sau multe idei pe care le-ai avut la un moment dat. Cuvintele au o forță care îți pot pune mintea în mișcare sau din contră ți-o pot bloca în loc. Sunt diferențe fundamentale în modul care formulăm, astfel că și rezultatul va fi diferit. De exemplu, poți să-ți spui două lucruri atunci când te întâlnești cu o situație:

Varianta sabotoare: Este prea greu să-ți deschizi o afacere!

Varianta succesului: Ce afacere mi s-ar potrivi mai bine?

A doua varianată, după cum observați, prin modul în care este formulată pune în mișcare mecanisme conștiente și inconștiente. Folosind varianta a doua mintea ta va începe să lucreze: va găsi fel și fel de afaceri, le va corela cu felul tău de a fi, va calcula riscuri și oportunități etc. Practic, folosind acest al doilea tip de limbaj te mobilizezi către succes și începi o călătorie în lumea succesului. Lumea succesului nu este una sigură, în sensul că nimeni nu îți garantează rezultatele, totodată însă trebuie să-ți poți asuma riscurile și să fii perseverent. Este oare unul dintre obiectivele tale acela de a deveni un om de succes? Ai putea să-ți stabilești acest obiectiv? Viața este asemenea unei călătorii, la fel și succesul . Există un limbaj al succesului care-ți este la îndemână. Acesta este primul pas al călătoriei. Alegi să rămâi la poalele muntelui sau alegi să-l urci? Poți să te întrebi ce ai făcut până în acest moment? Poți să te întrebi ce limbaj ai folosit sau poți să te întrebi ce alegi să faci în continuare. Poți să alegi să treci la acțiune și să fii un om de succes!

Îți doresc forța și voința de a reuși!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

P.N.

Cuvinte cap la cap

biovivoblog

Bio este viata

Anca Olteanu

articole

ramonadumy

This WordPress.com site is the bee's knees

Nemesis

CÂND ȘEZI ÎNTRE ÎNȚELEPȚI, SĂ ASCULȚI MAI MULT DECÂT SĂ VORBEȘTI!

Nemesis Galaxy

Când șezi între înțelepți, să asculți mai mult decât să vorbești!

ROXANA Iuliana

Articole Economice

Blog eRomania

Blog-ul national al eRomaniei

ASoldat

Cand sezi intre intelepti,sa asculti mai mult decat sa vorbesti!!!

devil69angel

Cand sezi intre intelepti,sa asculti mai mult decat sa vorbesti!!!

Idei de afaceri

Idei de afaceri si planuri de afaceri profitabile

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

Becky927's Blog

The day that you stop running is the day that you arrive!

ฉันรักคุณ

if you cannot be a poet, be the poem

●◦ ◦●◦ Someday. Somewhere. Somehow. ◦●◦ ●◦

●◦ ◦●◦ Câteodată plângi râzând, stai mergând, crezi visând, te sufoci respirând, urăşti iubind, pleci venind, te pierzi gândind şi mori trăind. ◦●◦ ◦●

%d blogeri au apreciat asta: