Cum creezi un site simplu si gratis

21 feb.

Abia ai inceput sa studiezi bazele de programare Web si,pentru a exersa,ai decis sa realizezi un mic site personal „manual”,fara a te folosi de bloguri sau de sisteme automate pentru crearea de site-uri ce sunt la moda acum.

Buna alegere,aceasta experienta practica te va ajuta sa inveti mai mult decat 100 de manuale de teorie.Fix pentru aceasta,astazi sunt aici sa-ti dau o mica mana si sa-ti propun cum sa realizezi un site Web,pornind cu primii pasi cu KompoZer,un foarte bun editor gratuit ce permite realizarea site-urilor Web atat in modalitate vizuala cat si in limbaj HTML.Pregatit sa incepem?

Pentru a descoperi cum sa realizezi un site Web, primul pas care trebuie sa-f faci e sa te conectezi la site-ul KompoZer si clicati pe prima rubrica download (cea cu iconul windows) in drept cu limba dorita,apoi in centrul paginii,pentru a descarca programul in PC-ul dumneavoastra.Dupa ce download-ul s-a sfarsit,deschideti programul.si in prima fereastra ce va apare,click pe Next(avanti,inainte) apoi Yes(Da,Si) si din nou Next.

Accepta deci conditiile de utilizare a programului,bifand in dreptul Accept terminii contractului de licenta si apoi click pe Next de 4 ori consecutiv si apoi Install si Fine ca sa terminati procesul de instalare,iar apoi porniti programul.

Deja cand programul a pornit,poti incepe sa realizez un site: ahh chiar esti abia la primele miscari,eu te sfatuiesc sa nu te lasi atras de limbajul HTML,ci sa incerci sa realizezi pagina principala a site-ului folosind editorul vizual.Acesta functioneaza un pic ca si Word si ca programele de videoscriere cu care esti obisnuit sa folosesti.Poti deci sa scri si sa formatezi un text folosind tastele B(ingrosat),I(inclinat) si U(subliniat) din bara de instrumente a programului;sa aliniezi textul la stanga sau la dreapta,centru folosind la fel tastele din bara de meniu.

Inainte de a face toate acestea,trebuie sa impostezi pagina principala a site-ului si salvata in folderul in care vei salva toate fisierele proiectului tau.Selectioneaza deci vocea Titlu si proprietatea paginii din meniul Format si,in fereastra ce va apare,scrie titlul care vrei sa-l dai site-ului(acesta va putea fii vizualizat in bara titlului la browser) si toate celelalte informatii ce preferi sa specifici.Si ultima operatiune ce trebuie sa faci e sa Salvezi pagina principala in folderului dorit,dar sa o salvati index.html.

Dupa ce pagina este salvata,poti initia sa realizezi home page-ul cum am spus si in precedenta.Pentru a insera o imagine,click pe butonul Imagine bara de instrumente a KompoZer e,in fereastra ce se deschide,alegeti imaginea care doriti sa o inserati.Imaginile ce veti pune pe site,vor trebui salvate apoi in folderul in care ai salvat si pagina index.html sau intrun sub-folder in continutul primului folder.De exemplu,daca folderul in care ai salvat pagina principala a site-ului,este C:\site,imaginile trebuiesc sa fie in C:\site sau C:\site\foto.

Acelasi discurs este valabil si pentru legaturile hipertextuale.Daca in continutul paginii Web vrei linkare un text sau o imagine la o alta pagina a site-ului tau,trebuie sa ai acea pagina in folderul cu index.html. De exemplu,daca ai creat o pagina denumita imagini.html si vrei linkare in pagina principala a site-ului,evidentiaza(selecteaza) cu mouse-ul textul sau imaginea care doresti sa o folosesti ca link,apoi click pe butonul Legatura din bara strumentelor si,in fereastra ce se deschide,scrie numele paginii dorite(ex: imagini.html)si click pe butonul OK pentru a confirma operatia.

Vrei sa personalizezi culorile paginii Web sau sa aplici o imagine ca background?Selecteaza vocea Background(eu il am in italiana si nush cum va apare in engleza) din meniul Format si seteaza preferintele tale in fereastra ce se deschide.Si in acest caz,trebuie imaginea salvata in folderul principal sau in sub-folder.

Urmarind aceste usoare reguli de baza,creaza toate paginile site-ului,iar cand te vei simti pregatit,incearca sa dai o privire si la limbajul HTML al paginilor realizate(si de ce nu,chiar modificand) dand click pe butonul Source ce se gaseste stanga jos.

Bafta la crearea noul tau site!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

P.N.

Cuvinte cap la cap

biovivoblog

Bio este viata

Anca Olteanu

articole

ramonadumy

This WordPress.com site is the bee's knees

Nemesis

CÂND ȘEZI ÎNTRE ÎNȚELEPȚI, SĂ ASCULȚI MAI MULT DECÂT SĂ VORBEȘTI!

Nemesis Galaxy

Când șezi între înțelepți, să asculți mai mult decât să vorbești!

ROXANA Iuliana

Articole Economice

Blog eRomania

Blog-ul national al eRomaniei

ASoldat

Cand sezi intre intelepti,sa asculti mai mult decat sa vorbesti!!!

devil69angel

Cand sezi intre intelepti,sa asculti mai mult decat sa vorbesti!!!

Idei de afaceri

Idei de afaceri si planuri de afaceri profitabile

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

Becky927's Blog

The day that you stop running is the day that you arrive!

ฉันรักคุณ

if you cannot be a poet, be the poem

●◦ ◦●◦ Someday. Somewhere. Somehow. ◦●◦ ●◦

●◦ ◦●◦ Câteodată plângi râzând, stai mergând, crezi visând, te sufoci respirând, urăşti iubind, pleci venind, te pierzi gândind şi mori trăind. ◦●◦ ◦●

%d blogeri au apreciat asta: